Fundació Sociosanitària de Manresa
 
Història Tornar
 

La Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM) va néixer l’any 1999 fruit de la fusió entre Hospital de Sant Andreu i la Fundació Assistencial del Bages (FAB).

La FAB havia nascut el 1988 amb la finalitat de gestionar residències per a la gent gran i ha esdevingut l’organització més antiga proveïdora de serveis de l’Institut Català d’Assistència Social de la Generalitat.

L’Hospital de Sant Andreu és un dels hospitals més antics de Catalunya. La primera referència documentada data de l’any 1260. Així es pot constatar en una reproducció fotogràfica que es pot veure a l’entrada de l’edifici. Es tracta d’una reproducció del primer llibre trobat a l’Arxiu Històric de Protocols de Manresa que documenta l’existència de l’Hospital de Sant Andreu, abans anomenat Hospital Superior, per l’existència de l’Hospital de Santa Llúcia, anomenat Hospital Inferior. A les primeres línies de la pàgina dreta d’aquesta fotografia, feta a tamany natural, s’hi troba la descripció manuscrita que esmenta l’Hospital Superior. Aquest document data del 9 de desembre del 1260.

 

 

La Fundaciˇ - Presentaciˇ  Missiˇ, visiˇ i valors  Organigrama  PolÝtica de qualitat  Hist˛ria  El voluntariat
Informació 93 874 33 12© 2012 Fundació Sociosanitària de Manresa. Tots els drets reservats.Avís legal