Fundació Sociosanitària de Manresa
 
Carrer Sarret Arboç, 16 1r
08242 MANRESA
T 93 875 73 63
zb@zenobitaedicions.com
www.zenobitaedicions.com

L'hospital de Sant Andreu de Manresa ha estat, fins ben entrat el segle XX, el principal centre assistencial i mèdic de la ciutat de Manresa. Al llarg dels més de 750 anys d'història, ha estat situat sempre al mateix lloc, entre l'actual carrer de l'Hospital, la plaça del mateix nom i el carrer del Remei de Dalt.

L'autor del llibre, Marc Torras, ha redactat una síntesi divulgativa sobre aquest hospital, un resum històric de la seva activitat al llarg dels segles. Hi analitza l'evolució de la funció d'aquests centres que, si bé en un principi no era la de curar o atendre malalts sinó oferir un lloc d'acollida als pobres i desvalguts de la ciutat, actualment s'han convertit en institucions assistencials d'atenció mèdica cada vegada més complexes i especialitzades.

També revisa les transformacions i ampliacions de l'edifici i les seves dependències al llarg dels anys; l'economia, que es concreta en l'habitual manca de diners per fer front a les enormes i constants despeses que tenia; els canvis del personal que hi ha estat vinculat i els tipus de malalts que s'hi ha atès.

Aquest documental és un recull sobre la memòria viva de l’Hospital de Sant Andreu, on es recullen vivències de persones que han tingut vinculació amb l’hospital.

El documental es projecte de manera ininterrompuda a la Sala gran del Casino, formant part de l’exposició ‘Un hospital de 750 anys’.

 
 

Hospital Sant AndreuResidència Sant AndreuResidència CatalunyaCentre de dia de ManresaResidència Sant SadurníResidència de St. Vicenç de Castellet

Informació 93 874 33 12© 2012 Fundació Sociosanitària de Manresa. Tots els drets reservats.Avís legal